Președintele AUR, George Simion, l-a acuzat direct pe Virgil Popescu, fostul ministru al energiei, că i-a mințit pe minerii de la Mina Crucea, iar țara noastră a ajuns astăzi să cumpere uraniu din Kazakhstan și din Canada.

„Noi, pe uraniu, aveam circuit integrat, extrăgeam la Crucea, se făcea prelucrarea la Feldioara și dădeam în exploatare la Cernavodă. După ce s-a închis mina Crucea, cu asigurările lui Virgil Popescu, de la acea vreme, care spunea că vom deschide o nouă mină mai frumoasă, care are zăcământ, nu ca la Crucea. Eu cred că mințea, domnul Virgil Popescu, toți inginerii de la Crucea mi-au spus că mai exista suficient uraniu pentru a fi extras la Crucea. Mina de la Crucea s-a închis, nu mai avem circuit integrat. Acum cumpărăm uraniu care odată, în momentul în care noi exploatam uraniu și aveam mina de la Crucea deschisă, era mai ieftin. Cumpărăm din Kazakhstan și din Canada, mult, mult mai scump”, a spus liderul AUR.

George Simion a mai spus că prin măsura luată de Virgil Popescu de compensare a prețului energiei și de îmbogățire a unor băieți deștepți din acest sector a păgubit bugetul de stat cu 7 miliarde de lei.

„Curtea de Conturi a constatat că măsura luată de Virgil Popescu de compensare a prețului energiei și de îmbogățire a unor băieți deștepți din acest sector a păgubit bugetul de stat cu 7 miliarde de lei, adică 1,4 miliarde de euro. Cu 1,4 miliarde de euro finalizam hidrocentrala de la Tarnița, un obiectiv esențial în asigurarea energiei în sistemul energetic național pe parcursul întregii zile”, a precizat președintele AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentTICHETELE DE MASĂ ȘI VOUCHERELE DE VACANȚĂ AR URMA SĂ FIE SCUTITE DE IMPOZIT
Articolul următorCONFRUNTAREA CANDIDAȚILOR PE DRUMUL SPRE COTROCENI SE VEDE PE REALITATEA.NET! ANA MARIA PĂCURARU, TUR DE FORȚĂ: TU DECIZI ÎN ZIUA VOTULUI!